Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€!

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€!

espa
GEROVITAL

Σωστή περιποίηση μαλλιών

Gerovital

 Σωστή περιποίηση μαλλιών: 9 συμβουλές για υγιή τρίχα

 


 

Αν έχετε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά σας χάνουν τη λάμψη τους ή απλά θέλετε να φροντίσετε να μη συμβεί, τότε είστε στο σωστό μέρος. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας εννέα συμβουλές για σωστή περιποίηση μαλλιών, ώστε να κρατήσετε την τρίχα σας υγιή και να αποφύγετε πιθανά καθημερινά λάθη. Πέρα απ’ τα σωστά προϊόντα περιποίησης μαλλιών άλλωστε, σημαντικό ρόλο στην υγεία της τρίχας, παίζει και η ρουτίνα μας.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!


Συμβουλές για περιποίηση μαλλιών

 

Πάμε να δούμε κάποια πρακτικά beauty tips για σωστή περιποίηση μαλλιών, ώστε να προσφέρετε στα μαλλιά σας την υγεία που τους αξίζει. Κάποια από αυτά μάλιστα, ίσως να μην τα έχετε ακούσει ξανά.

  

 Προσαρμόστε τη συχνότητα που λούζεστε

 

Το γνωρίζατε ότι ανάλογα με τον τύπο μαλλιών σας, πρέπει να λούζεστε και με διαφορετική συχνότητα; Αν έχετε για παράδειγμα ξηρά μαλλιά, θα ήταν ιδανικό να λούζεστε μια φορά την εβδομάδα. Αντιθέτως, αν έχετε λιπαρά μαλλιά, τότε 2-3 φορές εβδομαδιαίως είναι ιδανικές. Ενώ, για τον κανονικό τύπο μαλλιών, 1 με 2 φορές αρκούν. Προσαρμόστε λοιπόν το λούσιμό σας ανάλογα με τον τύπο μαλλιών σας και θα έχετε κάνει ήδη το πρώτο βήμα για καλύτερη φροντίδα.

  

Επιλέξτε το σωστό σαμπουάν (και αλλάξτε το αν χρειαστεί)

 

Το κατάλληλο σαμπουάν, είναι εξαιρετικά σημαντικό για την περιποίηση των μαλλιών σας. Αυτό ίσως να το γνωρίζετε και να δίνετε ήδη προσοχή στην επιλογή του σωστού προϊόντος. Υπάρχει ωστόσο και κάτι άλλο που μπορεί να έχετε ακούσει: Ότι είναι καλό να αλλάζετε σαμπουάν συχνά, γιατί τα μαλλιά σας μπορούν να συνηθίσουν στο προϊόν και μάλιστα να αρχίσουν να ατονούν. Η αλήθεια είναι ότι το σαμπουάν σας, μπορεί να μην έχει τα ίδια οφέλη για τα μαλλιά σας μετά από κάποιο καιρό. Αυτό όμως συμβαίνει συνήθως καθώς: 

 Η κατάσταση των μαλλιών σας, άρα και οι ανάγκες τους μπορεί να αλλάξουν ή ακόμη να έχει αλλάξει και ο καιρός. Για παράδειγμα, μπορεί να έχει περισσότερη υγρασία, πιο δυνατό ήλιο κλπ. Δώστε προσοχή στις ανάγκες των μαλλιών σας και αλλάξτε σαμπουάν αν δείτε ότι το προϊόν που χρησιμοποιείτε δεν έχει τα ίδια οφέλη με πριν

Όσο, για τη συχνότερη χρήση σαμπουάν: Η τακτική και πιο συχνή χρήση, εφόσον το προϊόν είναι καλά σχεδιασμένο δεν βλάπτει τα μαλλιά σας. Αρκεί βέβαια να χρησιμοποιείτε και το κατάλληλο conditioner.

 

 

 Εφάρμοσε το κατάλληλο conditioner μετά το λούσιμο


 

Η σωστή περιποίηση μαλλιών μετά το λούσιμο, είναι κάτι που δεν πρέπει να υποτιμάμε. Αν αποφεύγετε να βάζετε conditioner, τότε ίσως τα μαλλιά σας θα είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Προσοχή όμως: Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD), πρέπει να εφαρμόζετε το conditioner σας, πάντα στις άκρες των μαλλιών σας και όχι κοντά στις ρίζες ή κατά μήκος. 

Και κάτι ακόμη: Αν έχετε λιπαρά ή λεπτά μαλλιά, είναι καλό να εφαρμόζετε το conditioner σας λιγότερο συχνά.

  

 Εφαρμόστε τις κατάλληλες θεραπείες

 

Δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για σωστή περιποίηση μαλλιών χωρίς να αναφέρουμε για τις θεραπείες μαλλιών. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα τριχόπτωσης, λιπαρότητας, ή αδυναμίας, τότε μη διστάσετε να εφαρμόσετε την κατάλληλη θεραπεία. Συχνά, οι φόρμουλες αυτές περιέχουν κερατίνη, που δυναμώνει την τρίχα. Μπορούν λοιπόν να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τη δύναμη των μαλλιών σας και να τους χαρίσετε υγεία και θρέψη.

 

 Μην κοιμάστε με τα μαλλιά σας δεμένα

 

Μια απλή συμβουλή για την καθημερινή περιποίηση μαλλιών 

Σκεφτείτε πόσες φορές πήγατε για ύπνο χωρίς να λύσετε τα μαλλιά σας. Μπορεί να πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε όταν γυρνάτε απ’ έξω ή απ’ τη δουλειά, να είναι να ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας, ωστόσο μην ξεχνάτε να λύνετε τα μαλλιά σας.

 

 Μην ξεχνάτε τη μάσκα μαλλιών

 

Τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται καθημερινά από προϊόντα ή από έκθεση στο περιβάλλον. Η χρήση μάσκας, μπορεί να ενδυναμώσει το μαλλί σας, να του προσφέρει θρέψη και να του δώσει πιο υγιή αίσθηση. Οι μάσκες μαλλιών επομένως, δεν πρέπει να λείπουν απ’ τη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών σας. Κάθε εβδομάδα λοιπόν, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε την κατάλληλη μάσκα, κρατώντας τα μαλλιά σας δυνατά. Μπορεί να σκέφτεστε ότι ο ελεύθερος χρόνος σας είναι περιορισμένος για παραπάνω βήματα περιποίησης, αλλά πραγματικά αξίζει.

 

 Προσπαθήστε να αποφύγετε το βάψιμο (ή να το περιορίσετε)

 

Η συχνή βαφή των μαλλιών, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Αυτό βέβαια εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: 

     Τη φόρμουλα της βαφής (ημιμόνιμη - μόνιμη)

     Τη συχνότητα βαφής

     Την κατάσταση των μαλλιών σας

     Την ποιότητα του προϊόντος

 Σε περίπτωση λοιπόν που θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας με το αγαπημένο σας χρώμα, δώστε προσοχή στο προϊόν και φροντίστε να τα περιποιείστε όσο καλύτερα μπορείτε.

 

 Μην αγνοείτε την ψαλίδα

 

Η ψαλίδα είναι ένας γνωστός “εχθρός” της τρίχας. Ειδικά αν έχετε μακριά μαλλιά, θα έχετε παρατηρήσει αρκετές φορές τις άκρες των μαλλιών σας να σπάνε. Σε περίπτωση λοιπόν που εμφανίσετε ψαλίδα, μην την αγνοήσετε. Είναι καλό να καθαρίζετε την ψαλίδα, τουλάχιστον κάθε 1-2 μήνες, φυσικά ενώ ακολουθείτε και τη ρουτίνα περιποίησής σας.

 

 Μη χτενίζετε τα μαλλιά σας όσο είναι ακόμη βρεγμένα


 

Ένα συχνό λάθος που κάνουμε, είναι να χτενίζουμε αμέσως τα μαλλιά μας μόλις βγούμε απ’ το μπάνιο. Σκεφτείτε αν το έχετε κάνει και εσείς. Δυστυχώς, αυτή είναι μια κακή συνήθεια που μπορεί να δημιουργήσει σπάσιμο στις τρίχες. Θα ήταν λοιπόν καλό, εφόσον γίνεται, να αποφύγετε το χτένισμα όσο τα μαλλιά σας είναι υγρά.

 

 Σωστή περιποίηση μαλλιών - Τελικά tips

 

Ελπίζουμε το άρθρο να σας βοήθησε και να βρήκατε τις συμβουλές μας χρήσιμες. 


Πριν κλείσουμε θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποια τελευταία tips!

 

     Σιγουρευτείτε ότι επιλέγετε τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης μαλλιών για τις ανάγκες σας.

 

     Μην ξεχνάτε ότι οι ανάγκες των μαλλιών σας μπορεί να αλλάξουν με τον καιρό. Προσαρμόστε το σαμπουάν και τη ρουτίνα σας σε αυτές.

 

     Προσπαθήστε να αποφεύγετε το πολύ ζεστό νερό κατά το λούσιμο, καθώς μπορεί να αφαιρέσει τα έλαια των μαλλιών σας.


Εφαρμόστε τις παραπάνω συμβουλές και tips για μια σωστή περιποίηση μαλλιών και σίγουρα θα έχετε πιο υγιή και λαμπερά μαλλιά.

 

Αν βρήκατε όλα τα παραπάνω χρήσιμα, μη διστάσετε να μοιραστείτε το άρθρο με τους ανθρώπους που πιστεύετε ότι θα το βρουν χρήσιμο!

Σχετικά Προϊόντα

Powered By OpenCart
GEROVITAL © 2023

Powered By OpenCart
GEROVITAL © 2023

DWHITE PRODUCTION